Samenwerking met externe partners
Samenwerking GGD
Onze school werkt samen met het team Jeugdgezondheid (JGZ) van de GGD Brabant-Zuidoost. Het team bestaat uit een jeugdarts, jeugdverpleegkundige, gedragswetenschapper en een medewerker gezondheidsbevordering. JGZ is er voor alle kinderen en hun ouders: vanaf de geboorte tot 18 jaar.
Gezond en veilig (op)groeien gaat bij de meeste jongeren vanzelf. Als ouder of verzorger ga je voor het beste voor je kind, zodat het kan opgroeien in een veilige en stimulerende omgeving. Maar jongeren in de middelbare schoolleeftijd ontwikkelen zich razendsnel. Dat roept ook wel eens twijfels, vragen of zorgen op. Dan kan Jeugdgezondheidszorg helpen.
Jeugdgezondheidszorg
Onze school werkt samen met het team Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Brabant-Zuidoost. Dit team bestaat uit een jeugdarts, jeugdverpleegkundige, verpleegkundig specialist, assistent, gedragswetenschapper en een gezonde school-adviseur.
Als we ons zorgen maken over ziekteverzuim, informeren we ouders en zullen we indien nodig een aanmelding doen voor een consult bij de jeugdarts van de GGD. Ouders worden hiervan op de hoogte gesteld. De jeugdarts of gedragswetenschapper bespreekt dan waardoor het verzuim veroorzaakt wordt en hoe verder verzuim beperkt kan worden. De gezondheid van de jongere staat hierin altijd centraal
Samenwerking Sociaal Teams Helmond (STH)
Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden en opgroeien. Soms vind je het antwoord bij de mensen om je heen. En soms is er meer nodig en wil je advies van een deskundige. Je kunt dan terecht bij de sociaal werkers van Sociaal Teams Helmond. Deze jeugdprofessionals zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren. Hebben zij niet meteen een antwoord, dan helpen ze je graag verder op weg met informatie, adviezen of begeleiding. Het uitgangspunt is altijd wat je zelf wil en kunt. Als daarbij extra professionele hulp nodig is, kan de sociaal werker die daarvoor inschakelen.
Per deelschool zijn sociaal werkers gekoppeld. Hier kunnen leerlingen en/of opvoeders terecht met vragen of problemen in het dagelijks leven. De vragen kunnen over van alles gaan, zoals opvoeden en opgroeien, wonen, werken en sociale contacten. De sociaal werker kan jullie helpen de vraag concreet te maken, gerichte tips geven en/of kijken welke hulp er geboden kan worden. Hieronder vindt u de namen per school en indien bekend wanneer zijn aanwezig zijn op school.
Carolus Borromeus College
Niels Swinkels en Jill Hoogwoud. Twee keer per maand zijn zij op school aanwezig voor een inloopspreekuur. Tijdens de oneven weken zijn zij op maandag ochtend van 9:00 tot 11:00 uur aanwezig. U bent vrij om binnen te lopen. Mocht u zeker willen zijn van de mogelijkheid tot een gesprek, kunt u het beste mailen naar mevrouw D. Kuipers
Dr. Knippenbergcollege
Roos Mauer. Zij is geregeld op school aanwezig voor bijvoorbeeld gesprekken met leerlingen.
Praktijkcollege Helmond
Ilona Coolen. Zij is geregeld op school aanwezig voor bijvoorbeeld gesprekken met leerlingen.
Vakcollege Helmond
June Willems. Zij is geregeld op school aanwezig voor bijvoorbeeld gesprekken met leerlingen.
Samenwerking Stichting Jeugdcoach en Jongerenwerk Helmond
Het Vakcollege Helmond heeft een samenwerking met Samenwerking Stichting Jeugdcoach en Jongerenwerk Helmond. Deze samenwerking houdt in dat er een jeugdcoach en een jongerenwerker gekoppeld zullen zijn aan de school. Zij zijn een aantal uur per week beschikbaar voor de school. De jongerenwerker en de jeugdcoach zijn niet werkzaam voor de school, maar zij zijn een aanvulling op datgene wat al geboden wordt. Het doel is om de brug te slaan tussen de leefwereld van de jongeren en de medewerkers op school. Ze staan dus tussen de leerling en de school in en werken als een verbindende factor. De jeugdcoach en de jongerenwerker hebben indien nodig een kort lijntje met het ondersteuningsteam en de onder- en bovenbouwcoördinator van het Vakcollege.